14 Mart 2012 Çarşamba

Salvador Dali Ve Resim







                                           Salvador Dali

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí y Domènech, kısaca Salvador Dalí (d. 11 Mayıs 1904 – ö. 23 Ocak 1989), Katalan sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenmiştir. En iyi bilinen eseri olan Belleğin Azmi,ni 1931'de bitirmiştir.
Dalí, ressamlığın yanı sıra heykelcilik, fotoğrafçılık ve filmcilikle de ilgilenmiş, Amerikalı animasyoncu Walt Disney ile beraber yaptığı Destino adlı kısa çizgi film, 2003'te "en iyi kısa animasyon filmi" dalında Oscar adayı olmuştur.
Katalonya doğumlu olan Dalí, 711 yılında İspanya'yı fethetmiş olan Mağribiler'in soyundan geldiğini iddia etmiş, "süslü ve cafcaflı olan her şeye, lüks hayata ve doğu kıyafetlerine olan düşkünlüğünü" de "Arap kökeni"ne bağlamıştır.[1]
Dalí hayatı boyunca, sanatıyla olduğu kadar eksantrik giyimi, davranışları ve sözleriyle de dikkat çekmiş, bu durum kimi zaman, onun sanatını takdir edenleri de etmeyenler kadar usandırmıştır.[2] Bu davranışların getirdiği kötü şöhret, Dalí'nin geniş kesimlerce tanınmasını sağlamış ve eserlerine duyulan ilgiyi arttırmıştır.
                                                                                                                   Kaynak: Wikipedia

ŞAŞIRTICI FİZİK DENEYLERİ

Genlerin sırrı


İngiltere'de yapılan bir bilimsel çalışma 5-HTT geninin uzun versiyonuna sahip olanların, diğer kişilere oranla daha mutlu olduklarını gösterdi
İngiliz bilim insanları mutlu bir yaşamın genetik sırrını çözdü. Araştırma 5-HTT adlı genin uzun versiyonuna sahip kişilerin mutlu doğduklarını ve yaşamlarından daha memnun olduklarını gösterdi. Araştırmayı yapan ekibin lideri, London School of Economics'te davranışsal ekonomi uzmanı Jan-Emmanual De Neve " İnsanlar 5 ila 10 yıl içinde tüm genetik yapılarını öğrenebilecekler. Bu sayede karamsarlığa düştüklerinde bunun genetik yapılarından kaynaklanan bir durum olduğunu bilerek daha güçlü olacaklar" dedi. "Journal of Human Genetics" dergisinde yayımlanan araştırmada 2500 yetişkine, yaşamlarından mutlu olup olmadıkları soruldu. Genin uzun versiyonuna sahip olanların diğerlerine göre daha fazla memnun oldukları gözlemlendi.

YÜZDE 17 ORANINDA ETKİLİYOR

Dr. De Neve, "Mutluluk elbette yalnızca bu gene bağlı değil. Bu gen yüzde 17 oranında etkili. Diğer genler ve hayat deneyimlerimiz de önemli. Ama bulgu her insanın neden farklı oranlarda mutlu olduğunu açıklıyor" diye konuştu.

                                                                                             Sabah Gazetesi Dış Haberler
                                                                                                07.05.2011